Habobo i Här är ditt liv

I kväll är Lena Maria Klingvall huvudgäst i Här är ditt liv i SvT. Lena Maria är född i Habo. Men vad säger Ingvar Oldsberg? "Habo i Småland"!

Vad är det som gör att människor inte kan associera Habo med landskapet Västergötland? Kan numera bero på att Habo inte ingår i Västra Götalandsregionen, utan i Jönköpings län och landsting. Men redan före länsbytet, när Habo tillhörde Skaraborgs län så tog många miste på landskapstillhörigheten!


TILLÄGG (Efter programmets slut)
Visst har jag hört talas om Lena Maria Klingvall, och vet att hon är stor i Japan, men i Sverige är hon nästan okänd av någon outgrundlig anledning. Tror dock hon är välkänd inom Missionsförbundet. (Eller om det är en annan frikyrka?)

Om jag förstått rätt så flyttade hon från Habo, tillsammans med familjen, som litet barn. Så jag vet inte om hon är direkt känd ens i Habo. En underbar människa tycks hon vara i alla fall.

Detta var första gången som Ingvar Oldsberg haft en gäst som varit okänd för en stord del av tittarna. Lasse Holmqvist hade några stycken sådana på sin tid. Gärna flera sådana!


Andra bloggar om , , , ,

RSS 2.0