TV4 m.fl. gör bort sig och placerar västgötaorten Habo i Småland!

Habo utsågs av tidningen Fokus till Sveriges bästa kommun att bo i. Tidningens artikel om Habo säger att Habo ligger i Västergötland.

Trots det så är det några media som helt felaktigt placerar Habo i småland! TV4 och Nyhetskanalen borde veta bättre, kan man tycka! Men inte!

Även Södermanlands nyheter och Hem & Hyra har faktafel i sina artiklar.

Ingen redaktör kan dock skylla på Fokus som helt korrekt placerat Habo i Västergötland!



Andra bloggar om , , ,

Beröm till Bengans historiasidor!

I ett inlägg i februari 2009 konstaterade jag att en hemsida om Rumlaborg och Jönköping påstod att Habo flyttades över till småland i samband med länsbytet. Detta är nu korrigerat! TACK! Och här är det förtydligat!

Bengans historiasidor är intressant läsning om en intressant byggd!



Andra bloggar om , , , , ,

Habo bästa kommunen att bo i!

I tidningen Fokus årliga genomgång av kommunerna i landet har man konstaterat att i Habo bor man bäst! Man skriver "Vid Vätterns strand ligger en liten kommun som lyckas kombinera framgångsrikt företagande och låg arbetslöshet med Sveriges bästa äldreomsorg".

Tittar man i detalj på siffrorna så är Habo den bästa kommunen att var gammal i! Att ha familj och att arbeta är också mycket bra i Habo. Att var ung i Habo är något sämre. Det finns nio andra kommuner i landet som rankas bättre! De konkreta siffrorna för landets alla kommuner kan man läsa här! Observera att det finns sju diagram som man väljer med flikar under diagrammet. Och varje diagram kan skrollas åt höger.

Än så länge är det heller ingen tidning som placerat Habo i Småland! Utan i många inlägg står det "Habo i Västergötland"!
Tillägg: Kan konstatera att i samband med denna nyhet har HD (Helsingborgs dagblad) lyckats placera Habo i rätt landskap, till skilnad från i en artikel för några dagar sedan!


Olika media skriver om undersökningen
SvD
JNytt
GP
UNT
SvT Rapport
GT o Expressen
Dagens PS
Ekuriren
Sydsvenskan
BLT
HD

Andra bloggar om , ,

Även i Skåne placerar man Habo i fel landskap

Helsingborgs Daglad, HD, skriver på sin webbplats om att det sitter få kvinnor i Örkelljungas kommunfullmäktige.

En av de kvinliga kandidaterna i höstens kommunalval är Marianne Sternegård (C), som enligt HD "har politisk erfarenhet från Habo i Småland"! Är det tidningen som placerat Habo i Småland eller är der rent av Marianne Sternegård som har dålig koll? Jag utgår ifrån att det är tidningen!

Skånska Örkelljunga är precis som Habo en gränstrakt. (Är det Marianne Sternegård som inte vet var Habo ligger så finns ju risken att hon också placerar Örkelljunga i Småland, eller kanske i Halland)

Tillägg: Marianne Sternegård bekräftar i en kommentar att det är tidningens som inte har koll!


Andra bloggar om , , , , ,

Tumbäck är en gård i Västgötska Habo

Det finns en webbplats som heter "Mat & smak" och som har underrubriken "en guid till mat att lita på". Det senare får man tolka att det är maten man skall kunna lita på. För jag hittade ett fel i guiden.

Där marknadsförs Tumbäcks gård som en småländsk gård: "Tumbäcks Gård ligger strax norr om Habo i Småland".

Men som alla allmänbildade människor borde veta så ligger Habo i Västergötland! (Se t.ex. kommunens egen sida: Långt ner på denna sida!)



Hittade också ett reportage om en släktträff i grannkommunen Mullsjö. Även här har man gjort bort sig när det gäller ortens landskap. Även Mullsjö ligger i Västergötland! (Faktafelet har även spridits till en länk i Dinfo.se men det kan man ha överseende med, då de förmodligen bara plockat text från artikeln på allehanda.se.)

Organisationen Svenskt näringsliv har placerat Mullsjö i rätt landskap i en artikel, men i en blänkare har man råkat placera orten i fel landsskap. (Har man möjligtvis skrivit fel från början, och sedan har rättelsen inte nått ut till blänkaren?)


Läs även andra bloggar om , , , , , ,

Habo rankas fema i företagsklimat

Organisationen Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet i samtliga Sveriges 290 kommuner. I år placerade sig Habo på plats 5, en liten förbättring från förra året då kommunen komm sexa!

Det är bara att säga grattis och önska lycka till på resan uppåt i placeringarna!

Habo blev bästa kommunen i Jönköpings län. Slog då kända företagsvänliga kommuner som Gnosjö (plats 13) och Mullsjö (17).

Men trots att Habo hör till Jönköpings län så ligger kommunen inte i Småland, utan i Västergötland! Detta missar Märsta.nu när man skriver om rankingen. Där skriver man "Smålänska Habo".



Läs även andra bloggar om , , , , ,

RSS 2.0