Smålandssläkt vann på Lotto, inlämnad i Habo

Svenska spel skriver:



Smålandssläkt blev Lottomiljonärer

2010-12-23
En av förra helgens miljonvinster gick till Småland efter att ett 10-veckors
Lotto med sex rader lämnats in hos Direkten i Habo. Den rätta raden på Lotto - 2, 7, 12, 15, 17, 20, 35 belönades med hela 2 748 763 kronor. Vinnarna visade sig vara en hel släkt i Småland, som får en riktigt rik julafton imorgon.


Vinnarkupongen tillhörde ett gäng släktingar från olika platser i Småland som nu får dela upp miljonvinsten i fem delar på Julafton då samtliga ses.

När Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson kunde gratulera en av vinnarna under tisdagmorgonen berättade han om turbulensen mellan alla när man förstått att man vunnit:

- Oj vad mycket samtal det varit mellan alla släktingar senaste tiden. Och nu handlade det inte om julklappar den här julen.

Han fortsatte:
- Alla är jätteglada och efter att vi spelat varsin rad ihop i 20 år får vi in en miljonvinst veckan före julm det känner vi alla är otroligt!

- Men ingen har riktigt fattat vad som hänt och vad man ska göra för sina pengar. Det får vi tala om på Julafton då vi ses. Men någon extra klapp till barnen dyker nog upp under granen, avslutar "språkröret" för vinnarna som önskar vara anonyma


Det är mycket möjligt att släkten till största delen bor i Småland och/eller har sitt ursprung där. Men som alltid blir jag misstänksam när man skriver om Habo och Småland i ett sammanhang. Kan det vara en Habosläkt som beskrivs som en Smålandssläkt? Trots att den då rimligen borde betecknas som Västgötasläkt, eller varför inte Habosläkt?

Men vinnarna vill vara anonyma, så det är svårt att avgöra om det är rätt att kalla släkten för en Smålandssläkt.

GRATTIS alla vinnare i alla fall, oavsett landskapstillhörighet!


Andra bloggar om , , , , , , , , ,

RSS 2.0