Avantgardt blogg. Snygg blogg, men man placerar Habo i fel landskap!

Hittade ett blogginlägg om en villa i Sjogarp i Habo. (Daterat 28 maj.) Bloggaren är identisk med en av två skribenter som gjort ett reportage i publikationen Underbara Hem om detta vackra hus. I tidningsreportaget står tydligt och klart "Habo i Västergötland".
När man nu bloggar om detta reportage så skriver man ändå "småländska Habo"! Jag vet att det är gränstrakter, och att det bara är mellan två och tre km promenad utmed stranden för att komma till smålandsgränsen. Men gränsen går trots allt där den går och Sjogarp ligger i Västergötland.

Bostadsområdet Sjogarp ligger nära Vätterstranden öster om Habo samhälle och därifrån har man en underbar utsikt, vilket bara till viss del framgår av bilderna i reportaget. Morgonsolen kan skina rätt in i området utan skuggor, när den väl tagit sig över bergen på sjöns östra sida. Men jag undrar hur där är att bo där på vintern när nordöstanvinden ligger på. Det är en vanlig vindriktning och vinden har lång sträcka på sig att "ta sats" innan den träffar Sjogarp som inte har något som ger lä.

Det beskrivna huset ser mycket fint och atraktivt ut, anser jag. I alla fall bedömt efter reportaget.


Andra bloggar om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0